Diabetyczna rewolucja Powiększ do pełnego rozmiaru

Diabetyczna rewolucja

 

Plan cudu pH dla ludzi chorych na cukrzycę typu 1 i 2

Więcej szczegółów

2 dostępnych

Ostatnie egzemplarze!

39,00 zł

Szczegółowe omówienie zmian w diecie i w stylu życia, dzięki którym każdy diabetyk szybko poczuje się zdrowszy, a wielu w ogóle zapomni o tym, że kiedyś cierpiało na cukrzycę.

Zła wiadomość: według raportu „Cukrzyca. Ukryta pandemia” na cukrzycę cierpi w Polsce co najmniej 3 mln osób, z czego około 1 mln jeszcze o tym nie wie.
Objawy cukrzycy przychodzą stopniowo: ogólne zmęczenie, zawroty głowy, skłonność do zapominania, zimne stopy i dłonie, problemy z koncentracją, niewyraźne widzenie. Cukrzyca może być przyczyną chorób serca, ślepoty, zaburzeń seksualnych, chorób zębów, a nawet prowadzić do amputacji kończyn. U kobiet w ciąży może spowodować poronienie. Uważa się, że ludzie chorujący na cukrzycę będą już do końca życia brali lekarstwa.
Dobra wiadomość: dr Robert O. Young od ponad dekady zajmuje się badaniami i leczeniem cukrzycy, używając programu zawierającego alkaliczną żywność, ćwiczenia aerobiku i suplementy diety.
W każdym przypadku kondycja zdrowotna badanego, który ukończył program, polepszyła się na tyle, że mógł znacznie zmniejszyć ilość zażywanych leków lub nawet w ogóle je odstawić. Oznacza to ograniczenie zapotrzebowania na zażywanie insuliny do 50%, a nawet całkowite jej odstawienie w ciągu 3 miesięcy.
W niniejszej książce opisano program „Diabetyczna rewolucja – dziesięć kroków do wyleczenia”, polegający na zmianach w odżywianiu, dzięki którym każdy szybko poczuje się zdrowszy, a wielu w ogóle zapomni o tym, że kiedyś cierpiało na cukrzycę.

 

Poniżej publikujemy fragmenty książki.


"Diabetyczna rewolucja" autorstwa dr Roberta O. Younga i Shelley RedfordYoung to ważna i potrzebna książka, która może okazać się przełomowa w leczeniu cukrzycy. To poradnik zarówno dla cierpiących na cukrzycę, ich bliskich,  jak i osób, które chcą się zdrowo odżywiać i nie myśleć o chorobach!

INFORMACJA O AUTORACH

 

Dr Robert O. Young - światowej sławy mikrobiolog i specjalista ds. żywienia, popularyzator wiedzy na temat zdrowia. Dyrektor Innerlight Biological Research i Health Education Foundation. Zyskał uznanie dzięki prowadzeniu własnej serii badań dotyczących cukrzycy, nowotworów, leukemii i AIDS. Członek American Society of Microbiologists in American Naturopathic Association. Prowadzi badania żywej kropli krwi i Nowej Biologii.

Shelley Redford Young – licencjonowana masażystka, pasjonatka nauki o optymalnym żywieniu. Wspólnie z małżonkiem, dr Youngiem, publikuje prace na temat podstawowych wymagań zdrowych diet, dzieląc się pysznymi, opartymi na równowadze kwasowo-zasadowej przepisami.

 

FRAGMENTY KSIĄŻKI

 

Robert O. Young, Shelley Young „Diabetyczna rewolucja”

Przekład: Maja Lewartowska, Wydawnictwo Nowy Świat, wydanie I, Warszawa 2013,

ISBN 978-83-7386-512-9, oprawa miękka, stron 264, format A5, cena detaliczna: 39,99 zł

 

Rozdział 1

Cukrzyca: Epidemia i praca nad lekarstwem

 

To co jest za nami i to co jest przed nami jest błahe w porównaniu z tym, co jest w nas.

Ralph Waldo Emerson

 

Moja podróż ku zrozumieniu przyczyny cukrzycy typu 1 i 2 (oraz zademonstrowaniu lekarstwa na nią) zaczęła się na Karaibach we wczesnych latach ‘90. To właśnie tam, na wyspach Tobago, Grenada czy Barbados stała się dla mnie jasna wielkość epidemii. Wiedziałem, że cukrzyca była główną przyczyną zgonów na Karaibach (jednakże wciąż pozostające bez odpowiedzi pytanie „Dlaczego?” nękało mnie bezustannie). Ale kiedy stanąłem przed publiką liczącą tysiąc mieszkańców wysp i zapytałem (w ramach serii pytań dotyczących powszechnych spraw zdrowotnych) ilu z nich ma cukrzycę, połowa podniosła rękę. Poczułem, że problem jest naprawdę poważny. Właśnie wtedy postanowiłem podjąć się misji, by odnaleźć przyczynę cukrzycy oraz lekarstwo na nią.


Wystarczyło tylko kilka kolejnych pytań dotyczących ich codziennego odżywiania, żeby zacząć dostrzegać podstawę problemu. Ich dieta była bogata w węglowodany, cukry, owoce i warzywa takie jak ziemniak – połączone z kurczakiem bądź rybą. Z początku wydawało się to dobrą dietą. Nawet powszechna medycyna daje takiej diecie zielone światło, jednak później odkryłem, że to myślenie nie ma żadnych sensownych podstaw. Biorąc pod uwagę, że ta dieta jest w naszych czasach zakłócana przez różnego rodzaju napoje gazowane, słodycze czy fast foody, wychodzi na to, że moja publiczność odżywiała się według diety idealnej do wyhodowania cukrzycy. Ci ludzie byli wręcz zniewoleni przez cukier, który ich zabijał. Kilka lat pracy zajęło mi zrozumienie i ukazanie tego, że rozwiązanie jest bezpośrednio połączone z problemem. Przejście na dietę opartą w całości na naturalnym pożywieniu (zwłaszcza zielonych warzywach) wybranym, by utrzymać organizm na odpowiednim poziomie pH (więcej o tym już niedługo) może znokautować cukrzycę i wiele jej objawów, które niszczą zdrowie. Tak naprawdę była to dieta, którą polecałem mojej publiczności na ogólną poprawę kondycji zdrowotnej. Nie zdawałem sobie wtedy sprawy, że może mieć ona kluczowy wpływ na cukrzycę.


Nie mogę powiedzieć, że spotkałem się z jednomyślnym entuzjazmem. Jeden mężczyzna, który zapewne naradził się wcześniej z kilkoma innymi członkami spotkania, wstał i powiedział: „Doktorze, nie możemy wcinać zieleniny przez cały dzień!”. Żałuję, że wtedy nie dysponowałem tyloma danymi na temat tego, jak „jedzenie zieleniny przez cały dzień” może ocalić życie.

Gdyby tak było, zapewniłbym go, tak jak dziś zapewniam Was, że to nie tylko zdrowy sposób odżywiania. Jest to także prosty i przepyszny sposób, co potwierdzają przepisy mojej żony Shelley. Wypróbuj tę dietę na sobie, a przekonasz się jak dobrze będziesz się czuł i wyglądał, wystarczy zmienić upodobania. Nie minie dużo czasu i nie będziesz chciał jeść już nic innego. I tak samo jak większość ludzi, z którymi pracowałem, wliczając w to czterdzieści osób zorganizowanych w dwie grupy, będziesz mógł zaobserwować stabilizację poziomu cukru w Twojej krwi nawet do tego stopnia, że będziesz mógł odstawić wszystkie leki, nawet insulinę. (…)

 

Epidemia

Cukrzyca to stan spowodowany wysokim poziomem cukru we krwi i niezdolnością wykorzystania lub/i wyprodukowania przez organizm insuliny. Jest ona epidemią naszych czasów. Liczba oficjalnie wykrytych przypadków cukrzycy w Stanach wynosi od 17 do 20 milionów. Jest to 6-8% populacji. To najwięcej takich przypadków w historii. Typy 1 i 2 są trzecią najczęstszą przyczyną śmierci w USA. Jednakże te statystyczne liczby są kroplą w morzu. Na całym świecie znajduje się ponad 300 mln cukrzyków. Liczba ta z pokolenia na pokolenie może rosnąć. Kobiety, ludzie powyżej sześćdziesięciu lat, Afroamerykanie, Hiszpanie, Indianie, Azjaci, i mieszkańcy wysp na Pacyfiku mają zwiększone ryzyko zachorowania na typ 2. Organizacja ADA (American Diabetes Association) ujawnia, że leczenie cukrzycy kosztuje Stany Zjednoczone 132 miliardy dolarów rocznie. To dane z 2001 r., które pokazują, że problem jest coraz większy, a epidemia się rozszerza (w 1997 r. leczenie cukrzycy kosztowało 98 miliardów dolarów).


Z cukrzycą może wiązać się wiele skutków ubocznych, jak choroby serca, ślepota, uszkodzenie nerwów, czy konieczność amputacji kończyn. Cukrzyca u kobiet w ciąży może spowodować poronienie. Ponadto ludzie z cukrzycą żyją znacznie krócej niż zdrowi ludzie. Miażdżąca większość cukrzyków (90-95%) choruje na typ 2. Osiemdziesiąt procent z nich jest otyła, co za tym idzie mają bardzo niezdrowe zwyczaje żywieniowe. Nic dziwnego, że rosnąca liczba otyłych osób – w tej chwili stanowią połowę kraju – idzie w parze ze wzrostem ilości chorych na cukrzycę. Jeszcze 100 lat temu tylko 1% Amerykanów cierpiał na cukrzycę. (…)


Tylko około połowa cukrzyków otrzymała oficjalną diagnozę. Objawy cukrzycy przychodzą stopniowo i nie zawsze są łączone z ilością cukru we krwi: ogólne zmęczenie, zawroty głowy, skłonność do zapominania, zimne stopy i dłonie, problemy z koncentracją, niewyraźne widzenie. To sprawia, że cukrzyca może pozostać niezdiagnozowana przez wiele lat. Jeżeli nie wiesz czy masz cukrzycę i nie robisz nic, żeby zminimalizować zagrożenie lub go uniknąć, badanie poziomu cukru we krwi powinno wejść na stałe do zestawu badań przeprowadzanych podczas rutynowych kontroli u Twojego lekarza. (…)

 

Cud pH

Powszechna medycyna może zaoferować choremu na cukrzycę niewiele więcej niż całe życie na lekach i wyniszczające efekty uboczne. W większości przypadków jedyne, co możesz wybrać, to mniejsze zło. Jednak otwierają się przed Tobą nowe możliwości skorzystania z prostych, naturalnych sposobów, by zatrzymać, a nawet zapobiec rozwojowi cukrzycy i zniszczeń jakie ze sobą niesie. Najważniejsze pytania brzmią: „Jak zapewnić Twoim komórkom jak najlepsze środowisko? Jaki prowadzić tryb życia, by utrzymać równowagę pH w organizmie i zapobiegać rozmaitym schorzeniom włącznie z cukrzycą?” Widziałem jak wspaniałe wyniki osiągali ludzie, którzy po prostu nauczyli się wybierać najlepsze jedzenie, ćwiczenia i suplementy.

 

Historia Dennisa

Mam nadwagę i choruję na cukrzycę drugiego typu, mam także nadciśnienie przez ponad 20 lat. A właściwie miałem, bo zacząłem pić specjalny, Zielony Drink i jeść bardziej alkaliczne jedzenie (jednakże nie byłem w stanie przejść całkowicie na taką dietę). W około 2 miesiące mój poziom cukru, który wahał się pomiędzy 153 a 228, spadł do 83-120. Poza tym moje ciśnienie wróciło do normy i schudłem ponad 20 kg. Przekonałem się na własnej skórze, dlaczego nazywają to Cudem pH.

 

Obserwowałem co dzieje się z krwią moich klientów po tym jak dostosowali swoją dietę i zauważyłem, że wpłynęło to bardzo pozytywnie na ich równowagę pH. Gdy zaczęli stosować się do programu zawartego w tej książce, wyniki dotyczące ogólnego zdrowia również uległy znacznej poprawie. Obserwowałem poziom cukru we krwi, ciśnienie, poziom cholesterolu, no i oczywiście wagę – wszystko normalizowało się. Na początku trudno mi było uwierzyć w to, że proste zmiany dotyczące codziennej diety i aktywności mogą tak mocno wpłynąć na płyny w ciele, od których zależy zdrowie komórek. Jednakże kiedy widziałem, że to pomaga u coraz to większej grupy osób, przekonałem się o mocy tego co obserwowałem. U ludzi chorych na cukrzycę typów 1 i 2 widziałem regres choroby. Był to prawdziwy CUD pH. Moje badania wciąż nie zwracały większej uwagi medycznych autorytetów. Nie mogłem jednak nie podważać obowiązujących zasad leczenia cukrzycy, które nie dawały zbytniej nadziei na wyzdrowienie. Zbyt wiele istnień od tego zależało. Wiedziałem, że istnieje inna droga.

 

Moje badania

W 2002 r. rozpocząłem półroczne badania nad cukrzycą typu 1 i 2, a potem prowadziłem kolejne przez trzy miesiące w 2003 r. W obu okresach badań używałem programu zawierającego alkaliczną żywność, ćwiczenia aerobiku i suplementy. W każdym przypadku zauważyłem, że kondycja zdrowotna badanego, który ukończył program, polepszyła się na tyle, że mógł on znacznie zmniejszyć ilość zażywanych leków lub nawet w ogóle je odstawić. Oznacza to ograniczenie zapotrzebowania na zażywanie insuliny do 50%, a nawet jego całkowite zlikwidowanie w ciągu 3 miesięcy. U uczestników zmniejszyło się również ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu.


Widziałem podobne rezultaty u setek, jeżeli nie tysięcy osób, z którymi pracowałem przez lata, z pierwszymi pozytywnymi zmianami widocznymi już po pierwszych 72 minutach, ale teraz po raz pierwszy miałem odpowiedni sposób kwalifikacji tych wyników. Przez ponad dekadę obserwowałem jak stan pacjentów przechodzących przez mój program polepszał się i dowiedziałem się, że kilku lekarzy w kraju zaczęło zalecać moje leczenie swoim pacjentom (lub nawet prowadzili je samodzielnie według mojego programu). Teraz współpracuję z uniwersytetem w Miami w celu rozpoczęcia nowych badań na dużą skalę, które pozwolą uzyskać więcej przekonujących rezultatów.


Obie moje grupy badanych zaczęły od dwutygodniowej kuracji opartej na płynach. Pierwsza grupa rozpoczynała miesięczną dietę alkaliczną, następnie przechodziła półroczną dietę w 80% alkaliczną. Druga grupa była na rygorystycznej diecie. Członkowie grup przestrzegali planu opisanego w tej książce, unikając nabiału, produktów zbożowych, słodyczy oraz mięsa (z wyjątkiem ryb), a także większości owoców. Poza tym byli zachęcani do spożywania niewielkich ilości dobrych tłuszczy. Pili zielone napoje poprawiające stan pH oraz stosowali cały program suplementów opisany dalej w tej książce. (…)

 

Każdy, kto ukończył badania, zmniejszył ilość zażywanych leków lub w ogóle przestał ich potrzebować. Pacjenci chorujący na drugi typ cukrzycy osiągnęli nawet większy sukces, niż ci z pierwszym typem, którzy i tak poczynili ogromny i niekwestionowany postęp. Ponadto u wszystkich poziom cukru był w normie i po 12 tygodniach wszyscy stracili na wadze średnio ponad 15 kg.

 

Historia Stephena

Miałem 21 lat i grałem w szkolnej drużynie footballowej, byłem okazem zdrowia, lecz pewnego dnia zdiagnozowano u mnie cukrzycę typu 1. Odwiedziłem wielu lekarzy, podejmując konwencjonalne leczenie, ale cukrzyca przez 27 lat męczyła moje zmęczone nadwagą ciało. Miałem problemy z nerkami i bardzo wysokie ciśnienie, spędziłem pięć dni na intensywnej terapii z poziomem cukru powyżej 1100. Jednak to nie było najgorsze, moja dziewięcioletnia córeczka, Molly, także otrzymała diagnozę cukrzycy typu pierwszego. Mając za sobą przejścia z moją chorobą, moja żona nie mogąc zaakceptować tej sytuacji, zaczęła szukać alternatywnych sposobów leczenia. Dość szybko natrafiła na plan Cudu pH, który postanowiliśmy wypróbować zaczynając od kuracji na płynach i przechodząc na dietę alkaliczną. Razem z córką cały czas monitorowaliśmy poziom cukru w naszej krwi. Rezultaty były niesamowite. Zapotrzebowanie Molly na insulinę systematycznie spadało, a w niektóre dni w ogóle nie musiała jej zażywać. Jeśli chodzi o mnie, ilość zażywanej insuliny zmniejszyła się o ponad połowę. Ponadto schudłem ponad 20 kilo i mogłem przestać brać lekarstwa na nadciśnienie. A to wszystko przez pierwsze sześć tygodni!

To było błogosławieństwo dla całej mojej rodziny. Odzyskałem zdrowie, choć nawet już o tym nie marzyłem. Najwspanialsza jest jednak świadomość, że moja córka nigdy nie będzie musiała przechodzić przez to co ja.

 

Jeżeli to nie jest cud Cudu pH, to już nie wiem, co nim jest. Najpiękniejsze jest jednak to, że to nie jest wcale żaden cud. Oczywiście, może się nim wydawać, jeżeli jedyne co w życiu słyszałeś o cukrzycy to, że nie ma na nią lekarstwa i jeżeli na nią zachorujesz, będziesz się męczył do końca życia wstrzykując sobie insulinę i biorąc silne leki, a i tak szansa na happy end jest bardzo mała. Jednak wystarczy utrzymywać odpowiedni poziom pH i możesz osiągnąć te same wyniki, co uczestnicy moich badań, po prostu przestrzegając planu zapisanego w tej książce. Program ten oczywiście nie jest zamiennikiem opieki medycznej i wciąż potrzebna jest bliska współpraca z lekarzem, jednak wystarczy dwanaście tygodni, by poczuć pełnię zdrowia bez brania leków, które muszą być zażywane przez większość cukrzyków. Twoja podróż do zdrowia właśnie się zaczyna.


Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Diabetyczna rewolucja

Diabetyczna rewolucja

 

Plan cudu pH dla ludzi chorych na cukrzycę typu 1 i 2

Napisz swoją recenzję

CIEKAWOSTKI
Srebro Ag124
Wyniki badań pokazują dużą skuteczność toniku Ag 123 w pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej. Tonik znakomicie oczyszcza skórę, zamyka pory i zmniejsza wydzielanie sebum oraz przetłuszczanie się skóry. Nie utrudnia oddychania skóry. Wygładza i zmiękcza.
 
Złotko Au100
Badania wykazały, że mgiełka Au 100 to doskonały kosmetyk zawierający unikalną substancję czynną o radykalnie odmładzającym działaniu. Przyspiesza migrację składników aktywnych w głąb skóry, stymuluje syntezę kolagenu i elastyny.
 
Regenerujący żel Silor+B
Badania wykazały, że żel Silor+B zapobiega utracie wody z naskórka i jego przesuszeniu. Zmiękcza i regeneruje skórę. Intesywnie wygładza skórę, poprawia jej jędrność, elastyczność i sprężystość. Doskonale łagodzi wszelkie podrażnienia.
 
Regenerujący płyn do płukania jamy ustnej Silor+B

Badania wykazały bardzo dobre działanie łagodzące i kojące preparatu, co jest szczególnie widoczne u osób z problemami infekcji jamy ustnej, nadwrażliwością i nawracającymi stanami zapalnymi. Zmniejsza tendencję do krwawienia i swędzenia dziąseł.