Wszystkie bestsellery
  • Banner

Narum probiotyk, Lactobacillus acidophilus Narine
Narum probiotyk, Lactobacillus acidophilus Narine

Narum probiotyk, Lactobacillus acidophilus Narine

Jak probiotyk Narine, uratował życie małej dziewczynce?

Początkiem odkrycia szczepu Lactobacillus acidophilus Er 317 / 402 Narine stoi osobista historia rodzinna jego odkrywcy – ormiańskiego naukowca, Levona Akopovicha Erzinkyana.  Należy ją poznać, aby dowiedzieć się więcej o właściwościach tej niezwykłej bakterii, wykazującej tak mocne i wszechstronne działanie.

Kiedy w drugiej połowie lat 60. czteroletnia Narine z Armenii trafiła do szpitala z powodu ostrej infekcji jelitowej i dysbakteriozy, lekarze nie dawali jej większych szans na przeżycie. Stan chorobowy postępował tak szybko, że zatrzymanie infekcji leżało poza dotychczasową wiedzą medyczną.

Zatroskana rodzina szukała sposobów, aby pomóc małej dziewczynce Narine w cierpieniu. Pomysł Dziadka, wybitnego naukowca i wynalazcy, postawił wszystko na jedną kartę i podał Narine pewien szczep bakterii, które jako twórca Instytutu Mikrobiologii, testował zaledwie od kilku lat – a dokładniej od dnia urodzenia dziewczynki. Smółka noworodka dała początek wyjątkowemu probiotykowi Narine.

Historia szczepu probiotyku zaczęło się cztery lata wcześniej, gdy Levon Akopovich Erzinkyan pobrał do badania smółkę nowo narodzonej wnuczki. W tmamtym czasie w swoim laboratorium dokonał przełomowego odkrycia – wyizolował nowy szczep bakterii, niewystępujący nigdzie indziej w przyrodzie.

W trakcie testów okazało się, że bakteria ta posiada wysoką odporność na antybiotyki, środki chemioterapeutyczne i antyseptyczne. Wyjątkowe właściwości wyraźnie wyróżniały ją na tle innych znanych dotąd człowiekowi szczepów. Dzięki tym korzystnym właściwością w zaledwie dwa lata później rząd Armenii wprowadził ten probiotyk jako obowiązkowy dodatek do mleka  w szpitalach dziecięcych. Dlatego mleko wybogacone o probiotzk Narine stawało się wartościowym zamiennikiem naturalnego pokarmu, a karmione nim niemowlęta nie chorowały na schorzenia przewodu pokarmowego, miały lepszą odporność, metabolizm i fizjologię.

Wynalazca Levon Akopovich Erzinkyan miał przeczucie aby podać Narine jej własne bakterie. Stan dziewczynki zaczął się poprawiać, a wkrótce potem całkowicie wróciła do zdrowia. Kiedy wnuczka wyzdrowiała stało się to kolejnym przełomem w badaniach nad szczepem, Lactobacillus acidophilus Er 317 / 402, który od tamtej pory nazywany został “Narine”. Jednak jak się okazało, to był dopiero początek wyjątkowej historii tego probiotyku.  

Jakie znaczenie miał probiotyk po Wybuchu w Czarnobylu oraz rekomendacje WHO.

W roku 1986 Europą Wschodnią wstrząsnęła największa katastrofa w dziejach elektrowni jądrowych. Wybuch w elektrowni Czarnobyl doprowadził do śmierci tysięcy osób w wyniku choroby popromiennej. To był moment, w którym szczep Lactobacillus acidophilus Er 317 / 402 Narine zyskał wielką popularność. Okazało się bowiem, że podanie go osobom narażonym na promieniowanie, przyczyniło się do normalizacji flory bakteryjnej jelit oraz ograniczyło w ich organizmie rozwój dysbiozy.

Właściwości zastosowania Narine skłoniły Światową Organizację Zdrowia (WHO) do wydania zalecenia spożywania probiotyku – głównie ze względu na jego wyjątkowe właściwości oczyszczające. USA, Niemcy, Francja i Japonia natychmiast zakupiły licencję na produkcję, jednak żadne z tych państw nie zdecydowało się na jej rozpoczęcie. Jedynym krajem, w którym odbywa się ona do dziś, pozostaje Armenia. Szczep pozyskiwany jest bowiem z Republikańskiego Centrum Depozycji Mikroorganizmów Narodowej Akademii Nauk Armenii.

Najsilniejsza bakteria na świecie Narine dostępna w sklepie Mocnatura w Częstochowie

Obecnie probiotyk ze szczepem Lactobacillus acidophilus Er 317 / 402 Narine jest powszechnie znany i stosowany za naszą wschodnią granicą oraz w Japonii. W Polsce jednak i państwach  Zachodnich bakteria ta została praktycznie całkowicie zapomniana. Marka Narum jest pierwszą krajową firmą, która współpracuje z producentem z Armenii.

Dzisiaj o szczepie Lactobacillus acidophilus Er 317 / 402 Narine coraz głośniej mówi się, że to najsilniejsza bakteria na świecie. Do tej pory powstało około 200 publikacji, które dokumentują skuteczność i bezpieczeństwo probiotyku. Poniżej znajdują się korzyści zdrowotne, potwierdzone naukowo oraz najważniejsze właściwości Lactobacillus acidophilus Er 317 / 402 “Narine”.

Dlaczego probiotyku Narum jest tak bardzo wyjątkowy ?

- w przewodzie żołądkowo-jelitowym wykazuje dużą aktywność do kolonizowania,
- probiotyk namnaża się nawet przez 2 tygodnie,
- wykazuje wysoką odporność na działanie kwasów i żółci,
- wpływa na zdolność do wytwarzania witamin,
- zabija chorobotwórcze bakterie, wirusy i grzyby oraz hamuje ich wzrost.

Jakie wiele korzyści daje spożywanie probiotyków Narum:

- lepiej organizm oczyszcza się z toksyn,
- wspiera odbudowę mikroflory bakteryjnej jelit,
- podnosi naturalnie odporność (stymuluje produkcję interferonu),
- rany pooperacyjne szybciej się goją,
- poprawia przyswajanie wapnia, fosforu, witamin i białek oraz węglowodanów,
- pozytywnie wpływa na wszelkie zewnętrzne stany zapalne, ropne czy uszkodzoną skórę.

Probiotyk Lactobacillus acidophilus Er 317 / 402 “Narine” wykazuje tak korzystne działanie na organizm człowieka, że zalecenia do jego stosowania są bardzo obszerne. Probiotyk warto spożywać w trakcie i po antybiotykoterapii, w trakcie terapii onkologicznej, schorzeniach ginekologicznych, podczas infekcji jelitowych, w zatruciach, w chorobach wątroby, trzustki, przy alergiach oraz w różnego typu stanach zapalnych oraz urazach. Pozytywne właściwości probiotyku Narine zostały udowodnione naukowo, dlatego widać dużą popularność w stosowaniu probiotyku Narum w Polsce.

Jest 10 produktów.

Pokazano 1-10 z 10 pozycji
Aktywne filtry

Śledź nas na Facebooku