Wszystkie bestsellery
  • Banner

  • -5,00 zł

Narine zakwaska zsiadłe mleko, 5 saszetek

Ocena 

Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.

DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT

40,00 zł
35,00 zł Zniżka 5,00 zł
Brutto
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

Opis

Probiotyk Narine zsiadłe mleko, 5 saszetek.

Zakwaska Narine w proszku służy do  przygotowania zsiadłego mleka w domu, wspomaga prawidłową florę w jelitach u dzieci i dorosłych.


Suplement diety.


Produkt jest polecany:

    - jako wsparcie podczas i po antybiotykoterapii,
    - w potrzebie uzupełnienia flory bakteryjnej jelit bakteriami Lactobacillus Acidophilus,
    - podczas długotrwałego stresu.


Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra zsiadłego mleka Narine z 1 litra mleka.

Właściwości:
Sfermentowany napój mleczny "Narine" to fermentowany produkt mleczny, który jest mlekiem poddanym fermentacji z użyciem bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine. W wyniku fermentacji mlekowej dochodzi do zmiany (rozszczepienia na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez ludzkie ciało niż mleko.

Sposób przygotowania:
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.

4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:

4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

lub:

4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

 


---

Jaka jest historia bakterii Narine.


Naukowiec i wynalazca Levon Akopovich Erzinkyan, twórca Mikrobiologii Technicznej w Armenii. Wyróżniał go nieskończony ładunek energii, entuzjazm i ogromna miłość do życia.


Levon Erzinkyan był niezwykle wszechstronną i erudycyjną osobą. Flora i fauna, przemysł i rolnictwo, kraje i narody, historia i literatura - wydawało się, że nie ma takiej dziedziny ludzkiej wiedzy, w której nie byłby dobrze zorientowany. Był naukowcem i encyklopedystą, znał kilka języków (ormiański, rosyjski, gruziński, niemiecki), potrafił grać na ludowych instrumentach muzycznych.

Produkt powstał w 1964 roku po narodzinach wnuczki Narine.
Ponieważ naukowiec badał bakterie acidophilus, wziął do analizy smółkę dziewczynki i tam znalazł bakterie nie występujące nigdzie w przyrodzie, bakterie od człowieka dla człowieka.

Już w 1966 roku bakterie Narine zostały przyjęte przez władze jako obowiązkowe do dodawania do mleka w szpitalach dziecięcych, jako produkt bardzo szybko i bez skutków ubocznych wspomagających zdrowie dzieci.

Ale nie byłoby takiej popularności i szerokiego zastosowania, gdyby nie jeden przypadek. Czteroletnia wnuczka Narine znalazła się na intensywnej terapii z powodu ostrej infekcji jelitowej i dysbakteriozy. Leczenie nie pomagało, wnuczka nie otrzymywała szans na przeżycie, naukowiec zmuszony zaczął podawać wnuczce bakterie które cały czas testował. Dało to pozytywny rezultat, a dziecko otrzymało drugie życie. Po tej sytuacji produkt otrzymał nazwę Narine.

Badania wykonywane w Moskwie, Chabarowsku, Rydze i na Ukrainie wykazały ogromną szerokość i różnorodność stosowania, a zakres stosowania jest tak obszerny, że Narine umieszczono w kompleksowym leczeniu chorych na raka, białaczkę czy Aids, a łącznie w 15-tu zaleceń metodycznych. Narine jest częścią programu rosyjskiej „Healthy Eating" - listy produktów rekomendowanych dla każdego Rosjanina zdrowego i chorego. Produkt wielokrotnie uznawany za najlepszy produkt mleczny w Japonii, Korei oraz krajach byłego ZSRR.

Więcej informacji o historii probiotyku narine znajdziesz na stronie producenta mynarine.am

Szczegóły produktu
7 Przedmioty
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Narine zakwaska zsiadłe mleko, 5 saszetek

Narine zakwaska zsiadłe mleko, 5 saszetek

Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.

DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT

Napisz swoją opinię
19 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku