Marka: Invexremedies
Krzem z borem SILOR+ B do picia - 1000 ml
Silor Organic 1000, suplement diety uzupełnienia bor i krzem.
Marka: Invexremedies
Silor Organic 1000, suplement diety uzupełnienia bor i krzem.
Marka: Invexremedies
Silor Organic 1000, krzem i bor oraz jod suplement diety invex remedies.
Marka: Invexremedies
Mgiełka Au 100 z linii Golden Touch
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Marka: Invexremedies
Srebrna mgiełka. Innowacyjna linia Silver Touch.
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.
DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Probiotyk Narine zsiadłe mleko, 5 saszetek.
Zakwaska Narine w proszku służy do przygotowania zsiadłego mleka w domu, wspomaga prawidłową florę w jelitach u dzieci i dorosłych.
Suplement diety.
Produkt jest polecany:
- jako wsparcie podczas i po antybiotykoterapii,
- w potrzebie uzupełnienia flory bakteryjnej jelit bakteriami Lactobacillus Acidophilus,
- podczas długotrwałego stresu.
Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra zsiadłego mleka Narine z 1 litra mleka.
Właściwości:
Sfermentowany napój mleczny "Narine" to fermentowany produkt mleczny, który jest mlekiem poddanym fermentacji z użyciem bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine. W wyniku fermentacji mlekowej dochodzi do zmiany (rozszczepienia na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez ludzkie ciało niż mleko.
Sposób przygotowania:
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
lub:
4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C
Okres przydatności do zużycia: 2 lata
---
Jaka jest historia bakterii Narine.
Naukowiec i wynalazca Levon Akopovich Erzinkyan, twórca Mikrobiologii Technicznej w Armenii. Wyróżniał go nieskończony ładunek energii, entuzjazm i ogromna miłość do życia.
Levon Erzinkyan był niezwykle wszechstronną i erudycyjną osobą. Flora i fauna, przemysł i rolnictwo, kraje i narody, historia i literatura - wydawało się, że nie ma takiej dziedziny ludzkiej wiedzy, w której nie byłby dobrze zorientowany. Był naukowcem i encyklopedystą, znał kilka języków (ormiański, rosyjski, gruziński, niemiecki), potrafił grać na ludowych instrumentach muzycznych.
Produkt powstał w 1964 roku po narodzinach wnuczki Narine.
Ponieważ naukowiec badał bakterie acidophilus, wziął do analizy smółkę dziewczynki i tam znalazł bakterie nie występujące nigdzie w przyrodzie, bakterie od człowieka dla człowieka.
Już w 1966 roku bakterie Narine zostały przyjęte przez władze jako obowiązkowe do dodawania do mleka w szpitalach dziecięcych, jako produkt bardzo szybko i bez skutków ubocznych wspomagających zdrowie dzieci.
Ale nie byłoby takiej popularności i szerokiego zastosowania, gdyby nie jeden przypadek. Czteroletnia wnuczka Narine znalazła się na intensywnej terapii z powodu ostrej infekcji jelitowej i dysbakteriozy. Leczenie nie pomagało, wnuczka nie otrzymywała szans na przeżycie, naukowiec zmuszony zaczął podawać wnuczce bakterie które cały czas testował. Dało to pozytywny rezultat, a dziecko otrzymało drugie życie. Po tej sytuacji produkt otrzymał nazwę Narine.
Badania wykonywane w Moskwie, Chabarowsku, Rydze i na Ukrainie wykazały ogromną szerokość i różnorodność stosowania, a zakres stosowania jest tak obszerny, że Narine umieszczono w kompleksowym leczeniu chorych na raka, białaczkę czy Aids, a łącznie w 15-tu zaleceń metodycznych. Narine jest częścią programu rosyjskiej „Healthy Eating" - listy produktów rekomendowanych dla każdego Rosjanina zdrowego i chorego. Produkt wielokrotnie uznawany za najlepszy produkt mleczny w Japonii, Korei oraz krajach byłego ZSRR.
Więcej informacji o historii probiotyku narine znajdziesz na stronie producenta mynarine.am
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Przeciw osłabieniu i nawracającym infekcją.
Narum relaks, liofilizowany ekstrakt z liści melisy i ekstrakt z szyszek chmielu, Lactobacillus acidophilus Narine.
Marka: GenActive
150 ml colostrum dla dzieci od 3 r.ż. i dorosłych
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
wspomaga aktywność mikroflory jelitowej u dzieci i dorosłych.
Marka: GenActive
liofilizowane mleko klaczy bioaktywne
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
wspomaga aktywność mikroflory u kobiet.
Narum relaks, liofilizowany ekstrakt z liści melisy i ekstrakt z szyszek chmielu, Lactobacillus acidophilus Narine.
Profilaktyka i wsparcie układu odpornościowego dla dziecka.