
Marka: Invexremedies
Krzem z borem SILOR+ B do picia - 1000 ml
Silor Organic 1000, suplement diety uzupełnienia bor i krzem.
Marka: Invexremedies
Silor Organic 1000, suplement diety uzupełnienia bor i krzem.
Marka: Invexremedies
Silor Organic 1000, krzem i bor oraz jod suplement diety invex remedies.
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Marka: Invexremedies
Srebrna mgiełka. Innowacyjna linia Silver Touch.
Ormiański produkt mleczny -Narum Matsun
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Starter do samodzielnego przygotowania fermentowanego napoju mlecznego, na bazie naturalnego bukietu bakterii probiotycznych Lactobacterium mazuni "Karine" Str.2. Matsun jest znany i stosowany w tradycji armeńskiej od ok. 5 tysięcy lat.
Narum Matsun - ormiański produkt mleczny
Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra produktu mlecznego z 1 litra mleka.
Właściwości:
Jest to mleczny produkt sfermentowany przez kilka gatunków bakterii kwasu mlekowego i paciorkowce ciepłolubnych:
Lactobacillus bulgaricus,
Lactobacillus salivarius,
Lactobacillus rhamnosus,
Lactobacillus casei,
Lactobacillus delbrueckii,
Streptococcus thermophilusStreptococcus lactis.
W wyniku procesu fermentacji kwasu mlekowego dochodzi do zmian (podziału na mniejsze łańcuchy), białka z mleka, tak więc produkt jest absorbowany przez organizm lepiej niż mleko.
Narum Matsun jest to ormiański tradycyjny produkt używany do robienia wielu potraw, jak naleśniki, ciasto na pierogi, sosy, zupy, desery, napoje czy pieczywo.
Sposób przygotowania:
Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 5-6 godzin. Po tym czasie wyłożyć słoiki z jogurtem i włożyć do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub
Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 6-7 godzin. Po tym czasie włożyć szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.
Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.
Okres przydatności do zużycia: 2 lata
Masa netto: 5g
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Ormiański produkt mleczny - Narum Matsun
Ormiański produkt mleczny -Narum Matsun
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
zakwaska do przygotowania jogurtu w domu - Narum Jogurt + N
Narum relaks, liofilizowany ekstrakt z liści melisy i ekstrakt z szyszek chmielu, Lactobacillus acidophilus Narine.
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Marka: GenActive
150 ml colostrum dla dzieci od 3 r.ż. i dorosłych
wspomaga aktywność mikroflory jelitowej u dzieci i dorosłych.
wspomaga aktywność mikroflory u kobiet.
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Ormiański produkt mleczny -Narum Matsun