Wszystkie bestsellery
  • Banner

Lista produktów wg dostawcy Narine Narum

Zakwaski do jogurtu dzięki zawartości żywych kultur bakterii wspierają mikroflorę jelitową, która jest niezwykle ważna dla zdrowia i odporności naszego organizmu. Kultury te wraz z kwasem mlekowym wytwarzanym w trakcie ukwaszania mleka przy regularnym spożywaniu pomagają zwalczać patogenne bakterie i grzyby. Przygotowane z ich użyciem produkty mleczne nie zawierają żadnych zbędnych dodatków, takich jak cukier, mleko w proszku, stabilizatory, konserwanty, barwniki czy zagęstniki, które często można spotkać w składzie produktów oferowanych na sklepowych półkach. To tylko mleko i dobre bakterie, bez żadnych sztucznych substancji. Takie produkty są odpowiednie dla dzieci i dorosłych. Ukwaszone produkty mleczne są zalecane w codziennej diecie dla osób w każdym wieku (już od 1 roku życia). Bakterie jogurtowe szczególnie wskazane są przy stosowaniu antybiotyków, które mogą prowadzić do znacznej dewastacji mikroflory, a także dla osób w trakcie choroby i w okresie rekonwalescencji, narażonych na przewlekły stres oraz uprawiających sport i aktywnych fizycznie. Jogurty, które przygotowywane są z użyciem zakwasek to najbardziej naturalne i zdrowe jogurty o wspaniałym smaku świeżo ukwaszonego mleka. Zakwaski mogą również służyć do samodzielnego wyprodukowania zsiadłego mleka, twarogu czy śmietany. Wystarczy wybrać odpowiedni rodzaj saszetek. Przygotowanie domowych probiotyków jest łatwe, nie wymaga dużo czasu i zaangażowania, a do tego wychodzi znacznie taniej niż kupowanie tego typu produktów w sklepie.

Przygotuj samodzielnie smaczne i bogate w cenne bakterie produkty mleczne. Istnieje naprawdę wiele powodów, by robić jogurty w domu. Z naszymi starterami jest to bardzo proste i zawsze masz pewność, że w składzie nie znajdziesz niepotrzebnych dodatków. Jedz naturalne produkty probiotyczne i zadbaj o prawidłowe funkcjonowanie jelit!

Jest 7 produktów.

Pokazano 1-7 z 7 pozycji

Śledź nas na Facebooku