Marka: Invexremedies
Krzem z borem SILOR+ B do picia - 1000 ml
Silor Organic 1000, suplement diety uzupełnienia bor i krzem.
Marka: Invexremedies
Silor Organic 1000, suplement diety uzupełnienia bor i krzem.
Marka: Invexremedies
Silor Organic 1000, krzem i bor oraz jod suplement diety invex remedies.
Marka: Invexremedies
Mgiełka Au 100 z linii Golden Touch
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Marka: Invexremedies
Srebrna mgiełka. Innowacyjna linia Silver Touch.
zakwaska do przygotowania jogurtu w domu - Narum Jogurt + N
Starter do samodzielnego przygotowania fermentowanego napoju mlecznego, na bazie bakterii Lactobacillus acidophilus Er-2 317/402 Narine, Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus oraz Streptococcus thermophilus st.5.
Narum Jogurt + N - zakwaska do przygotowania jogurtu w domu
Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra jogurtu z 1 litra mleka.
Właściwości:
Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie:
Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine,
Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus,
Streptococcus thermophilus st.5.
W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.
Sposób przygotowania:
Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 7-9 godzin. Po tym czasie wyłożyć słoiki z jogurtem i włożyć do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub
Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 9-11 godzin. Po tym czasie włożyć szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.
Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.
Okres przydatności do zużycia: 2 lata
Masa netto: 5g
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
wspomaga aktywność mikroflory u kobiet.
Marka: GenActive
150 ml colostrum dla dzieci od 3 r.ż. i dorosłych
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Przeciw osłabieniu i nawracającym infekcją.
Marka: GenActive
liofilizowane mleko klaczy bioaktywne
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Naturalne oczyszczanie, liofilizowany wyciąg z kwiatu wrotyczu pospolitego ekstrakt z goździków, liofilizowane metabolity Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine.
Narum relaks, liofilizowany ekstrakt z liści melisy i ekstrakt z szyszek chmielu, Lactobacillus acidophilus Narine.
Naturalny bukiet 19 bakterii, żelaza i witaminy C.
naturalny bukiet 19 bakterii, witaminy D i witaminy K.
Marka: GenActive
1000mg colostrum Bovinum 2 godzinne w proszku