Wszystkie bestsellery
  • Banner

Zakwaska do jogurtu domowego - Narum Jogurt + N - 5 saszetek

Ocena 

zakwaska do przygotowania jogurtu w domu - Narum Jogurt + N

39,00 zł
Brutto
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

Opis

Jogurt + N | DOMOWY JOGURT

Starter do samodzielnego przygotowania fermentowanego napoju mlecznego, na bazie bakterii Lactobacillus acidophilus Er-2 317/402 Narine, Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus oraz Streptococcus thermophilus st.5.

Narum Jogurt + N - zakwaska do przygotowania jogurtu w domu

Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra jogurtu z 1 litra mleka.

Właściwości:
Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie:

    Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine,
    Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus,
    Streptococcus thermophilus st.5.

W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.

Sposób przygotowania:

    Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
    1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
    Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
    Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
        Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 7-9 godzin. Po tym czasie wyłożyć słoiki z jogurtem i włożyć do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub
        Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 9-11 godzin. Po tym czasie włożyć szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.

Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności  bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Masa netto: 5g

Szczegóły produktu
9 Przedmioty
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Zakwaska do jogurtu domowego - Narum Jogurt + N - 5 saszetek

Zakwaska do jogurtu domowego - Narum Jogurt + N - 5 saszetek

zakwaska do przygotowania jogurtu w domu - Narum Jogurt + N

Napisz swoją opinię
19 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku