Marka: Invexremedies
Krzem z borem SILOR+ B do picia - 1000 ml
Silor Organic 1000, suplement diety uzupełnienia bor i krzem.
Marka: Invexremedies
Silor Organic 1000, suplement diety uzupełnienia bor i krzem.
Marka: Invexremedies
Silor Organic 1000, krzem i bor oraz jod suplement diety invex remedies.
Marka: Invexremedies
Mgiełka Au 100 z linii Golden Touch
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Marka: Invexremedies
Srebrna mgiełka. Innowacyjna linia Silver Touch.
Jonizator wody Aquator Silver mini do wytwarzania wody jonizowanej (zasadowej i kwaśnej) oraz wody srebrnej tzw. srebro koloidalne z czasomierzem.
urządzenie niemające analogu w Europie. Tym urządzeniem lekko i szybko wyprodukujecie wodę zjonizowaną zasadową i kwasową. Urządzenie na dodatkową funkcję – wytwarza wodę srebrną.
2 letnia gwarancja producenta Door to Door
Co to jest jonizator wody i w jakim celu się go stosuje?
Jonizator wody jest urządzeniem w którym za pomocą elektrolizy wody, wytwarzana jest woda jonizowana (kwasowa i alkaliczna) lub woda srebrna Typ jonizatora Aquator silver mini (woda z jonami srebra).
Woda jonizowana jest wytwarzana za pomocą jonizatorów wody Aquator. Urządzenia te, w procesie elektrolizy, warunkowo podziela cząsteczki wody H2O na dwie części: alkaliczną, w której panują negatywne jony hydroksylowe OH-, i kwaśną, w której panują pozytywne jony wodorowe H +.
H2O ←→ H+ + OH–
W oddzielnych naczyniach urządzenia jest wytwarzana woda alkaliczna, w której panują negatywne jony hydroksylowe OH-, i woda kwasowa, w której panują pozytywne jony wodorowe H +. Alkaliczne lub kwasowe otoczenie charakteryzuje się wskaźnikiem pH, a uzyskany słaby ładunek – potencjałem utleniania-redukcji ORP. Wartości parametrów zależą od czasu pracy urządzenia (patrz tabelę).
Dane techniczne:
Zawartość zestawu:
Średnie pomiary pH i ORP wykonane na jonizatorze Aquator mini w Centrum Nauk Fizycznych i Technologicznych
Gdy elektroda ciemna jest w naczyniu wyjmowanym |
||||
Czas pracy (min) |
Woda alkaliczna |
Woda kwaśna |
||
ORP (mv) |
pH |
ORP (mv) |
pH |
|
2 |
-130 |
8,2 |
420 |
6,8 |
3 |
-140 |
8,6 |
470 |
6,7 |
4
|
-160 |
9,2 |
560 |
6,6 |
5 |
-190 |
9,4 |
580 |
6,5 |
10 |
-310 |
9,6 |
640 |
6,00 |
15 |
-430 |
9,8 |
700 |
3,90 |
20 |
-560 |
9,9 |
760 |
3,40 |
25 |
-710 |
10,00 |
850 |
3,20 |
30 |
-760 |
10,10 |
1000 |
3,00 |
DLACZEGO TRZEBA PIĆ ZJONIZOWANĄ WODĘ ALKALICZNĄ?
WSZYSCY MAMY ZBYT DUŻO KWASÓW
Często dziwimy się, że coraz więcej młodych ludzi, nawet dzieci, choruje na choroby wieku podeszłego. Zanieczyszczone środowisko, nieprawidłowe nawyki żywieniowe, sytuacje stresowe pogarszają przemianę i przyswajanie substancji odżywczych.
Przeznaczenie wszystkich produktów spożywczych jest jednakowe - dostarczenie składników odżywczych i energii, potrzebnych do rozwoju i wzrostu organizmu. Różnica, w jakości produktów spożywczych jest określana ilością szkodliwych i zbędnych substancji, pobieranych z pokarmu przez organizm, w procesie metabolicznym. Czym wyższa jakość żywności, tym organizm otrzymuje mniej kwasów i większą ilość substancji mineralnych i alkalicznych, neutralizujących kwasy. Wybierając żywność, zawsze trzeba pamiętać: substancje zasadowe (alkaliczne) unieszkodliwiają kwasy i oczyszczają organizm, a substancje kwasowe - powodują zakwaszenie i zanieczyszczenie organizmu. Jedną z podstawowych zasad gwarancji dobrego zdrowia jest równowaga kwasowo-alkaliczna organizmu.
Nowoczesna dieta składa się głównie z pokarmu zakwaszającego nasz organizm. Są to produkty mięsne, produkty z białej mąki, ryby, pieczywo białe, słodycze, kawa, napoje alkoholowe, soki pasteryzowane, napoje gazowane itd. Lista produktów alkalicznych jest bardzo skromna: świeże owoce i warzywa, świeże soki owocowe, niegazowana woda mineralna. Jest oczywiste, że utrzymanie normalnej równowagi zasadowo-kwasowej tylko dietą, jest zadaniem nieprostym.
Organizm stara się, powstałe w procesie przemiany materii kwasy, zneutralizować i usunąć z moczem, potem i wydychanym dwutlenkiem węgla. Aby te procesy przebiegały bez zakłóceń, z pokarmem i napojami musimy uzyskać odpowiednią ilość minerałów alkalicznych, z których najważniejsze to: potas, sód, wapń i magnez.
Niedobór substancji alkalicznych zwiększa kwasowość organizmu i zmniejsza zasadowość krwi. Dozwolony zakres wahań wskaźnika zasadowości krwi jest bardzo wąski: pH = 7,3-7,45. Nawet niewielkie odchylenia od tych wartości prowadzają do poważnych problemów zdrowotnych, a przy zwiększeniu się kwasowości krwi do pH = 6,95 człowiek traci przytomność i umiera. Dlatego, płynne pozostałości kwasowe, które mają wpływ na wskaźnik pH, organizm stara się przekształcić w stałe i zgromadzić je w różnych miejscach organizmu. Stałe substancje kwasowe nie mają bezpośredniego wpływu na wskaźnik pH, lecz mają na ogólny stan zdrowia. Zazwyczaj są kumulowane w warstwie tłuszczowej, zmniejszając w ten sposób ich wpływ na kwasowość organizmu. (Nagromadzenie tłuszczu, nadwaga jest często wynikiem gromadzenia nieusuniętych pozostałości kwasowych). Takie zanieczyszczenia kwasowe to także cholesterol, kamienie nerkowe i żółciowe, moczany, siarczany, fosforany.
Organizm, zwłaszcza w wieku ponad 45 lat, nie jest w stanie pozbyć się wszystkich zanieczyszczeń kwasowych. One ciągle gromadzą się w różnych miejscach ciała i organizm kwaśnieje. W miejscach, gdzie gromadzą się zanieczyszczenia kwasowe, ulega zakłóceniu krążenie krwi. Do narządów nie dostarcza się wystarczająco tlenu z krwią, ich funkcje są naruszane. Dlatego, gromadzenie zanieczyszczeń kwasowych jest przyczyną wczesnego starzenia się i jedną z głównych przyczyn wielu chorób degeneracyjnych.
Tajemnica dobrego zdrowia i długowieczności tkwi w zdolność organizmu do neutralizacji i pozbycia się tych zanieczyszczeń.
Początek różnych zachorowań
W przypadku niedoboru substancji alkalicznych (, organizm „pożycza” wapń z kości. To może prowadzić do rozpoczęcia się takich chorób jak osteoporoza. W przypadku nadmiaru soli kwasu moczowego, rozwija się zapalenie stawów, dna moczanowa. W przypadku braku jonów wapnia, potrzebnych do neutralizacji nagromadzonych obok trzustki zanieczyszczeń kwasowych, zakłóca się produkcja insuliny i zwiększa się ryzyko rozwijania się cukrzycy.
Obecnie bardzo popularne są leki do regulacji kwasowości żołądka. Jednak, bardzo często przyczyną zgagi jest nie wzrost kwasowości żołądka, a nadmierna kwasowość całego organizmu.
Jedną z przyczyn wysokiego ciśnienia krwi jest to, że w kwaśnym środowisku krew gęstnieje. Zakłócany jest jej przepływ przez kapilary.
Pozostałości kwasowe gromadzące się w naczyniach krwionośnych mogą zakłócić dostarczanie krwi do mózgu. Organizm przykleja te cząsteczki do ścianek tętnic, a to ogranicza przeciek krwi, hamuje aktywność serca. W taki sposób zakłócane jest krążenie krwi, zaczynają się choroby serca, rozwija się miażdżyca. Zwiększone obciążenie fizyczne, sytuacje stresowe, mogą spowodować znaczny wzrost ciśnienia krwi. Osadzone na ściankach tętnic substancje w takiej sytuacji mogą zostać z nich wypchane. W końcu, mogą zatkać naczynia krwionośne, dostarczające krew do mózgu. W taki sposób powstaje realne zagrożenie krwotoku śródmózgowego, udaru mózgu, wylewu.
Jeżeli pijemy zjonizowaną wodę alkaliczną, pozostałości kwasowe są naturalnie rozpuszczane i łatwo usuwane przez nerki.
Zasady neutralizują kwasy
Z podstaw chemii wiemy, że zasady neutralizują kwasy. Po dotknięciu mięsa ręce stają się lepkie. Tłuszcz, który jest pochodzenia kwasowego, nie da się zmyć samą wodą Potrzebne jest mydło, które jest zasadą i neutralizuje tłuszcz, tylko wtedy ręce stają się czyste.
Większość z nas od czasu do czasu miewa bóle, występujące w różnych częściach ciała. Często ich powodem są skupienia zanieczyszczeń kwasowych, które u każdego gromadzą się w różny sposób. Objawy chorób pokazują, w których częściach organizmu są zgromadzone resztki kwasowe. Ważne jest zrozumieć, że zanieczyszczenia kwasowe, które są główną przyczyną chorób degeneracyjnych osób dorosłych, powstają ze wszystkich produktów spożywczych, niezależnie od ich jakości i ceny. Różni się jedynie ich ilość w każdym z produktów.
Nie powinno nas zaskoczyć poprawienie się ogólnego stanu zdrowia, gdy włożymy trochę trudu w zmniejszenie kwasowości organizmu. Woda alkaliczna (opisana w kolejnej sekcji) bardzo dobrze i skutecznie radzi sobie z tym zadaniem.
NAUKOWCY I EKSPERCI O ZAKWASZENIU ORGANIZMU
Większość chorób ma wspólną przyczynę, którą wielu naukowców nazywa naruszeniem równowagi kwasowo-alkalicznej. Skutkiem tego jest zbytnie zakwaszanie organizmu. Amerykański uczony Sang Whang analizując wpływ równowagi kwasów i zasad na zakwaszenie organizmu, opiera się na badaniach, o diecie współczesnej, prowadzonych na Uniwersytecie Kalifornijskim.
W epoce przed industrializacją gospodarki rolnej człowiek średnio spożywał 35 % mięsa i 65% substancji roślinnych. W tym okresie zawartość jonów substancji zasadowych, takich jak potas i sód, w spożywanym pokarmie była trzy-cztery razy wyższa niż obecnie. Zawartość jonów potasu w dziennej normie pokarmu zmniejszyła się od 250 do 70 mg, a jonów sodu - od 220 do 50 mg. Przy niedoborze substancji zasadowych, kwasowe pozostałości nie są w pełni neutralizowane. To z kolei powoduje szybsze starzenie się organizmu i, niestety, „odmłodzenie” chorób.
Sang Whang tak opisał konsekwencje tego zjawiska: „... Oznacza to, że z wiekiem, powstaje zbyt dużo rodników (H) kwasu i zbyt mało węglanów wodoru (HCO3 ), co prowadzi do zakwaszania organizmu. Przypuszcza on, że starzejąc się organizm nieuchronnie kwaśnieje.
W 1933 roku dr hab. William Howard Hay w swojej innowacyjnej książce „Nowa Era Zdrowia” pisze, że nagromadzenie kwasów, powodujące zatrucie organizmu, jest przyczyną wszystkich chorób: „... twierdzenie, że wszystkie choroby, pomimo różnych ich objawów, są jedną chorobą, może wydawać się zaskakujące, ale tak naprawdę jest.”
Dr Susan 1 ark. wykładowca uniwersytetu i autor książki „Chemia Sukcesu”, powiedziała: „Cztery- sześć szklanek wody alkalicznej dziennie zmniejszy kwasowość organizmu. Wodę alkaliczną należy używać przy objawach takich chorób, jak przeziębienie, grypa czy zapalenie oskrzeli, to znaczy wtedy, gdy powstają przesłanki wzrostu kwasowości organizmu. Podobnie jak w przypadkach witamin C i E oraz beta-karotenu, woda alkaliczna działa jako przeciwutleniacz, ponieważ ma dużo wolnych elektronów. To pomaga zapobiec chorobom serca, zakłóceniom układu odpornościowego...”.
Autor książki „Odmłodzenie” Harald Tietz twierdzi, że stale pijąc wodę alkaliczną, zawartość pozostałości kwasowych może być zmniejszona do poziomu o wiele młodszego człowieka. A to odnawia funkcje naszego ciała.
Badania Dr Walter Irlacher nad wpływem wody alkalicznej na właściwość krwi oraz leczenie chorób wywołanych zwiększoną kwasowością organizmu lub zachorowań skomplikowanych spowodowały prawdziwą sensację w Niemczech. Badania naukowiec wykonała używając metody „badania krwi w ciemnym polu” („Dunkelfeldmikroskopie”).
Na zdjęciu po lewej stronie - zdjęcie krwi zdrowego człowieka. Widoczne zgromadzenie nieusuniętych pozostałości. Na zdjęciu po prawej stronie - zmiany krwi po zakwaszeniu organizmu: sklejone krwinki czerwone, tj. zagęszczona krew.
Naukowiec D. Aschbach opublikowała dużo obiecujące wyniki badań klinicznych, przeprowadzonych w Berlinie, w klinice „Badań i praktycznego zastosowania płynów aktywowanych”, na temat wpływu wody alkalicznej na leczenie cukrzycy typu 1 i II. Pacjentom po terapii, gdy w ciągu 4-6 tygodni używali wody alkalicznej, konieczność wstrzykiwania insuliny zmniejszyła się do 70 %, a poziom glukozy we krwi zmniejszył się nawet do 30%. Po zakończeniu tego terminu i zaprzestaniu picia wody alkalicznej wskaźniki te obniżały się jeszcze przez 4-5 miesięcy. Dane te zostały potwierdzone badaniami naukowców Japońskich.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Aerozolowy oczyszczacz, nawilżacz, pochłaniacz pyłków i kurzu.
na kubku Golden Mythos używane jest 23,8 karatowe złoto
na karafie Golden Alladin używane jest 23,8 karatowe złoto
Znawcy win polecają ten kieliszek szczególnie do degustacji.
na karafie Golden Alladin używane jest 23,8 karatowe złoto
aQuator silver do wytwarzania wody zjonizowanej (zasadowej i kwaśnej) oraz srebrnej
na kubku Mythos jest Kolorowy kwiat życia
Marka: Burbuliukas Jonizatory Wody
Wymienne membrany do jonizatorów.
generator ozonu - ozonator, jonizator powietrza, żywności, wody.