Marka: Invexremedies
Krzem z borem SILOR+ B do picia - 1000 ml
Silor Organic 1000, suplement diety uzupełnienia bor i krzem.
Marka: Invexremedies
Silor Organic 1000, suplement diety uzupełnienia bor i krzem.
Marka: Invexremedies
Silor Organic 1000, krzem i bor oraz jod suplement diety invex remedies.
Marka: Invexremedies
Mgiełka Au 100 z linii Golden Touch
Żywe kultury bakterii kwasu mlekowego.DLA FLORY BAKTERYJNEJ JELIT
Marka: Invexremedies
Srebrna mgiełka. Innowacyjna linia Silver Touch.
aQuator silver do wytwarzania wody zjonizowanej (zasadowej i kwaśnej) oraz srebrnej
Urządzenie niemające analogu w Europie. Tym urządzeniem lekko i szybko wyprodukujecie wodę zjonizowaną zasadową i kwasową. Urządzenie na dodatkową funkcję – wytwarza wodę srebrną.
Żyć zdrowo jest naprawdę prosto, mając w domu jonizator wody nowej generacji – aQuator Silver. Jonizator wody aQuator Silver to nowoczesne, niezawodne urządzenie. Niemający analogów system kontroli parametrów pH i ORP pozwala otrzymywać wodę zjonizowaną o parametrach dokładnie takich, jakie zostały wybrane. Jonizator wody aQuator Silver nie ma analogów. Nie wprost jonizuje wodę, ale też określa czy woda jest odpowiednia do jonizacji, dzięki najnowszym algorytmom sam ustala czas pracy w celu otrzymania parametrów odpowiadających wymogom użytkownika.
Urządzenie, zanim trafi do sieci sprzedaży, przechodzi kilkustopniowy system kontroli jakości. Certyfikowany specjalista, w procesie produkcji, kilkakrotnie sprawdza niezawodność urządzenia, co do minimum zmniejsza możliwość, że klient otrzyma jonizator, który będzie miał jakieś, nawet minimalne wady.
W jonizatorze wody aQuator w tym samym czasie produkuje się zjonizowana woda alkaliczna i zjonizowana woda kwasowa. W kilka minut po nalaniu do jonizatora zwykłej wody z kranu w oddzielnych naczyniach wytwarza się 2,7 l zjonizowanej wody alkalicznej i 0,3 litra zjonizowanej wody kwasowej. Urządzeniem operuje się za pomocą kilku przycisków na pokrywie. Po zakończeniu się jonizacji wystarczy zdjąć pokrywę z elektrodami. Powstaje nowoczesny dzbanek, który można po prostu zanieść na stół do użycia.
Pojemność urządzenia daje możliwość oszczędzać czas. Cechą mocno wyróżniającą jonizatory aQuator pomiędzy podobnymi urządzeniami jest szeroki spektrum pH; od pH 2,0 do pH 11,4. Użytkownik jest wolny do wybrania pH, którego potrzebuje; nie musi wybierać pomiędzy kilkoma możliwymi wariantami. Efektywność pracy jonizatora zbadano na wydziale Chemii Uniwersytetu Warszawskiego, w Laboratorium Pomiarowym ICP-MS. Na Uniwersytecie Warszawskim, badając wodę warszawską zostały wykonane tabele zależności parametrów pH i ORP.
Dane techniczne:
- pojemność zbiornika jonizatora 3 litry - w tym 2,3 litra wody alkalicznej i 0,7 litra wody kwaśnej lub odwrotnie - możliwość wyboru
- zakres PH od 2,40 do 11
- zakres ORP od -1000 do 1200
- aktywny wodór 0,8-1,2 ppm (mierzony dla pH wody równe 9.0)
- zużycie energii w produkcji wody jonizowanej 320 W
- zużycie energii w produkcji wody srebrnej 10 W
- średni czas elektrolizy przy wytwarzaniu wody jonizowanej 5 min.
- średni czas elektrolizy przy wytwarzaniu wody srebrnej 2 sek.
- katoda – medyczna stal nierdzewna,
- anoda – tytan z pokryciem mieszanką tlenków metali obojętnych irydu i rutenu,
- masa elektrody srebrnej (próba 999,9) 9,7 g +/- 0,1
- dopuszczalna temperatura użytkowania 5-40 stopni Celsjusza
- dopuszczalna wilgotność względna powietrza do 80% przy temp. 25 stopni Celsjusza
- stopień ochrony przed wodą IP54
- waga jonizatora około 1,2 kg
- wymiary 250 x 175 x 230 mm
- zasilanie 220 - 230 V
Gwarancja 24mcs Door to Door. (Nasza firma zapewnia serwis pogwarancyjny !)
instrukcja obsługi
do jonizatora aquator silver dajemy gratis książkę - " Woda jonizowana, mity, fakty, medycyna "
DLACZEGO TRZEBA PIĆ ZJONIZOWANĄ WODĘ ALKALICZNĄ?
WSZYSCY MAMY ZBYT DUŻO KWASÓW
Często dziwimy się, że coraz więcej młodych ludzi, nawet dzieci, choruje na choroby wieku podeszłego. Zanieczyszczone środowisko, nieprawidłowe nawyki żywieniowe, sytuacje stresowe pogarszają przemianę i przyswajanie substancji odżywczych.
Przeznaczenie wszystkich produktów spożywczych jest jednakowe - dostarczenie składników odżywczych i energii, potrzebnych do rozwoju i wzrostu organizmu. Różnica, w jakości produktów spożywczych jest określana ilością szkodliwych i zbędnych substancji, pobieranych z pokarmu przez organizm, w procesie metabolicznym. Czym wyższa jakość żywności, tym organizm otrzymuje mniej kwasów i większą ilość substancji mineralnych i alkalicznych, neutralizujących kwasy. Wybierając żywność, zawsze trzeba pamiętać: substancje zasadowe (alkaliczne) unieszkodliwiają kwasy i oczyszczają organizm, a substancje kwasowe - powodują zakwaszenie i zanieczyszczenie organizmu. Jedną z podstawowych zasad gwarancji dobrego zdrowia jest równowaga kwasowo-alkaliczna organizmu.
Nowoczesna dieta składa się głównie z pokarmu zakwaszającego nasz organizm. Są to produkty mięsne, produkty z białej mąki, ryby, pieczywo białe, słodycze, kawa, napoje alkoholowe, soki pasteryzowane, napoje gazowane itd. Lista produktów alkalicznych jest bardzo skromna: świeże owoce i warzywa, świeże soki owocowe, niegazowana woda mineralna. Jest oczywiste, że utrzymanie normalnej równowagi zasadowo-kwasowej tylko dietą, jest zadaniem nieprostym.
Organizm stara się, powstałe w procesie przemiany materii kwasy, zneutralizować i usunąć z moczem, potem i wydychanym dwutlenkiem węgla. Aby te procesy przebiegały bez zakłóceń, z pokarmem i napojami musimy uzyskać odpowiednią ilość minerałów alkalicznych, z których najważniejsze to: potas, sód, wapń i magnez.
Niedobór substancji alkalicznych zwiększa kwasowość organizmu i zmniejsza zasadowość krwi. Dozwolony zakres wahań wskaźnika zasadowości krwi jest bardzo wąski: pH = 7,3-7,45. Nawet niewielkie odchylenia od tych wartości prowadzają do poważnych problemów zdrowotnych, a przy zwiększeniu się kwasowości krwi do pH = 6,95 człowiek traci przytomność i umiera. Dlatego, płynne pozostałości kwasowe, które mają wpływ na wskaźnik pH, organizm stara się przekształcić w stałe i zgromadzić je w różnych miejscach organizmu. Stałe substancje kwasowe nie mają bezpośredniego wpływu na wskaźnik pH, lecz mają na ogólny stan zdrowia. Zazwyczaj są kumulowane w warstwie tłuszczowej, zmniejszając w ten sposób ich wpływ na kwasowość organizmu. (Nagromadzenie tłuszczu, nadwaga jest często wynikiem gromadzenia nieusuniętych pozostałości kwasowych). Takie zanieczyszczenia kwasowe to także cholesterol, kamienie nerkowe i żółciowe, moczany, siarczany, fosforany.
Organizm, zwłaszcza w wieku ponad 45 lat, nie jest w stanie pozbyć się wszystkich zanieczyszczeń kwasowych. One ciągle gromadzą się w różnych miejscach ciała i organizm kwaśnieje. W miejscach, gdzie gromadzą się zanieczyszczenia kwasowe, ulega zakłóceniu krążenie krwi. Do narządów nie dostarcza się wystarczająco tlenu z krwią, ich funkcje są naruszane. Dlatego, gromadzenie zanieczyszczeń kwasowych jest przyczyną wczesnego starzenia się i jedną z głównych przyczyn wielu chorób degeneracyjnych.
Tajemnica dobrego zdrowia i długowieczności tkwi w zdolność organizmu do neutralizacji i pozbycia się tych zanieczyszczeń.
Początek różnych zachorowań
W przypadku niedoboru substancji alkalicznych (, organizm „pożycza” wapń z kości. To może prowadzić do rozpoczęcia się takich chorób jak osteoporoza. W przypadku nadmiaru soli kwasu moczowego, rozwija się zapalenie stawów, dna moczanowa. W przypadku braku jonów wapnia, potrzebnych do neutralizacji nagromadzonych obok trzustki zanieczyszczeń kwasowych, zakłóca się produkcja insuliny i zwiększa się ryzyko rozwijania się cukrzycy.
Obecnie bardzo popularne są leki do regulacji kwasowości żołądka. Jednak, bardzo często przyczyną zgagi jest nie wzrost kwasowości żołądka, a nadmierna kwasowość całego organizmu.
Jedną z przyczyn wysokiego ciśnienia krwi jest to, że w kwaśnym środowisku krew gęstnieje. Zakłócany jest jej przepływ przez kapilary.
Pozostałości kwasowe gromadzące się w naczyniach krwionośnych mogą zakłócić dostarczanie krwi do mózgu. Organizm przykleja te cząsteczki do ścianek tętnic, a to ogranicza przeciek krwi, hamuje aktywność serca. W taki sposób zakłócane jest krążenie krwi, zaczynają się choroby serca, rozwija się miażdżyca. Zwiększone obciążenie fizyczne, sytuacje stresowe, mogą spowodować znaczny wzrost ciśnienia krwi. Osadzone na ściankach tętnic substancje w takiej sytuacji mogą zostać z nich wypchane. W końcu, mogą zatkać naczynia krwionośne, dostarczające krew do mózgu. W taki sposób powstaje realne zagrożenie krwotoku śródmózgowego, udaru mózgu, wylewu.
Jeżeli pijemy zjonizowaną wodę alkaliczną, pozostałości kwasowe są naturalnie rozpuszczane i łatwo usuwane przez nerki.
Zasady neutralizują kwasy
Z podstaw chemii wiemy, że zasady neutralizują kwasy. Po dotknięciu mięsa ręce stają się lepkie. Tłuszcz, który jest pochodzenia kwasowego, nie da się zmyć samą wodą Potrzebne jest mydło, które jest zasadą i neutralizuje tłuszcz, tylko wtedy ręce stają się czyste.
Większość z nas od czasu do czasu miewa bóle, występujące w różnych częściach ciała. Często ich powodem są skupienia zanieczyszczeń kwasowych, które u każdego gromadzą się w różny sposób. Objawy chorób pokazują, w których częściach organizmu są zgromadzone resztki kwasowe. Ważne jest zrozumieć, że zanieczyszczenia kwasowe, które są główną przyczyną chorób degeneracyjnych osób dorosłych, powstają ze wszystkich produktów spożywczych, niezależnie od ich jakości i ceny. Różni się jedynie ich ilość w każdym z produktów.
Nie powinno nas zaskoczyć poprawienie się ogólnego stanu zdrowia, gdy włożymy trochę trudu w zmniejszenie kwasowości organizmu. Woda alkaliczna (opisana w kolejnej sekcji) bardzo dobrze i skutecznie radzi sobie z tym zadaniem.
NAUKOWCY I EKSPERCI O ZAKWASZENIU ORGANIZMU
Większość chorób ma wspólną przyczynę, którą wielu naukowców nazywa naruszeniem równowagi kwasowo-alkalicznej. Skutkiem tego jest zbytnie zakwaszanie organizmu. Amerykański uczony Sang Whang analizując wpływ równowagi kwasów i zasad na zakwaszenie organizmu, opiera się na badaniach, o diecie współczesnej, prowadzonych na Uniwersytecie Kalifornijskim.
W epoce przed industrializacją gospodarki rolnej człowiek średnio spożywał 35 % mięsa i 65% substancji roślinnych. W tym okresie zawartość jonów substancji zasadowych, takich jak potas i sód, w spożywanym pokarmie była trzy-cztery razy wyższa niż obecnie. Zawartość jonów potasu w dziennej normie pokarmu zmniejszyła się od 250 do 70 mg, a jonów sodu - od 220 do 50 mg. Przy niedoborze substancji zasadowych, kwasowe pozostałości nie są w pełni neutralizowane. To z kolei powoduje szybsze starzenie się organizmu i, niestety, „odmłodzenie” chorób.
Sang Whang tak opisał konsekwencje tego zjawiska: „... Oznacza to, że z wiekiem, powstaje zbyt dużo rodników (H) kwasu i zbyt mało węglanów wodoru (HCO3 ), co prowadzi do zakwaszania organizmu. Przypuszcza on, że starzejąc się organizm nieuchronnie kwaśnieje.
W 1933 roku dr hab. William Howard Hay w swojej innowacyjnej książce „Nowa Era Zdrowia” pisze, że nagromadzenie kwasów, powodujące zatrucie organizmu, jest przyczyną wszystkich chorób: „... twierdzenie, że wszystkie choroby, pomimo różnych ich objawów, są jedną chorobą, może wydawać się zaskakujące, ale tak naprawdę jest.”
Dr Susan 1 ark. wykładowca uniwersytetu i autor książki „Chemia Sukcesu”, powiedziała: „Cztery- sześć szklanek wody alkalicznej dziennie zmniejszy kwasowość organizmu. Wodę alkaliczną należy używać przy objawach takich chorób, jak przeziębienie, grypa czy zapalenie oskrzeli, to znaczy wtedy, gdy powstają przesłanki wzrostu kwasowości organizmu. Podobnie jak w przypadkach witamin C i E oraz beta-karotenu, woda alkaliczna działa jako przeciwutleniacz, ponieważ ma dużo wolnych elektronów. To pomaga zapobiec chorobom serca, zakłóceniom układu odpornościowego...”.
Autor książki „Odmłodzenie” Harald Tietz twierdzi, że stale pijąc wodę alkaliczną, zawartość pozostałości kwasowych może być zmniejszona do poziomu o wiele młodszego człowieka. A to odnawia funkcje naszego ciała.
Badania Dr Walter Irlacher nad wpływem wody alkalicznej na właściwość krwi oraz leczenie chorób wywołanych zwiększoną kwasowością organizmu lub zachorowań skomplikowanych spowodowały prawdziwą sensację w Niemczech. Badania naukowiec wykonała używając metody „badania krwi w ciemnym polu” („Dunkelfeldmikroskopie”).
Na zdjęciu po lewej stronie - zdjęcie krwi zdrowego człowieka. Widoczne zgromadzenie nieusuniętych pozostałości. Na zdjęciu po prawej stronie - zmiany krwi po zakwaszeniu organizmu: sklejone krwinki czerwone, tj. zagęszczona krew.
Naukowiec D. Aschbach opublikowała dużo obiecujące wyniki badań klinicznych, przeprowadzonych w Berlinie, w klinice „Badań i praktycznego zastosowania płynów aktywowanych”, na temat wpływu wody alkalicznej na leczenie cukrzycy typu 1 i II. Pacjentom po terapii, gdy w ciągu 4-6 tygodni używali wody alkalicznej, konieczność wstrzykiwania insuliny zmniejszyła się do 70 %, a poziom glukozy we krwi zmniejszył się nawet do 30%. Po zakończeniu tego terminu i zaprzestaniu picia wody alkalicznej wskaźniki te obniżały się jeszcze przez 4-5 miesięcy. Dane te zostały potwierdzone badaniami naukowców Japońskich.
Na zdjęciu po lewej stronie - patologiczny stan przyczepności erytrocytów pacjenta, chorego z drugim typem cukrzycy. NS zdjęciu po prawej stronie - krew tego samego pacjenta po 14 minutach po wypiciu wody alkalicznej (pH = 9): krwinki czerwone wolno pływają w krwioobiegu.
ZAKWASZENIE ORGANIZMU MOŻE BYĆ ZATRZYMANE
Na zakwaszenie organizmu wpływa stres, negatywne emocje, ciągły pośpiech, brak odpoczynku zbyt duże napięcie fizyczne i psychiczne, depresja. A więc, umiejętność rozluźnienia się i zapomnienia chociaż na chwilę, o problemach pozytywnie wpływa na funkcje całego organizmu.
Na zakwaszenie organizmu duży wpływ mają też nowoczesne nawyki żywieniowe. W większości krajów zachodnich zakorzeniła się dieta kwasowa. Tak jedzą nasi przyjaciele, w taki sposób obchodzimy święta. Zwiększając spożycie produktów alkalicznych (sałatki, owoce, warzywa oraz świeże soki z owoców i warzyw) powoli odbudowujemy odpowiednią równowagę kwasowo – zasadową.
Ostatnio popularna jest konsumpcja suplementów diety, które, używane stale, mogą uzupełnić organizm w elementy alkaliczne. Niestety, takie dodatki często nie są tanie i nie każdy może sobie pozwolić na stałe ich spożycie. Ponadto, występują przypadki, gdy w pogoni za korzyścią, jest podawana niepełna lub nawet błędna informacja.
Pij więcej wody, nie czekaj aż poczujesz pragnienie
Woda - podstawa życia. Rodzimy się posiadając więcej niż 90 % wody. Gdy rośniemy zawartość wody stale zmniejsza się. W wieku 70 lat wody w organizmie zostaje tylko około 60 %. Od tego, ile i jakiej wody pijemy, bezpośrednio zależy nasze zdrowie. Niestety, ostatnio staje się zwyczajem zamiast wody używać napoje gazowane, „doprawione” sztucznymi substancjami słodzącymi. Delektujemy się kawą, herbatami egzotycznymi itd. My już nie potrafimy pić wody. Właśnie wody, a nie ją zastępujących płynów. Niejeden twierdzi, że nie czuje potrzeby wypicia zalecanej dziennej normy: 2-2,5 litrów wody. Wodę pije się tylko wtedy, gdy odczuwane jest pragnienie. Jednak, w momencie poczucia pragnienia, w twoim ciele już brakuje od 0,5 do 1 litra wody. Dlatego, nasze komórki często są „suche”, a to komplikuje wszystkie procesy chemiczne naszego organizmu.
Woda, zanim stanie się głównym składnikiem płynu międzykomórkowego zostaje w organizmie przetworzona. Płyn międzykomórkowy oddziela każdą naszą komórkę, przekazuje do komórek substancje odżywcze i usuwa odpady procesów metabolicznych. Woda - to obwód elektryczny, przekazujący wiadomości do każdej części ciała. Zaletą wody, w porównaniu z pokarmem, jest fakt, że nadmiar wody jest z łatwością usuwany z organizmu.
Poddając wodę działaniu stałego prądu elektrycznego, uzyskiwana jest woda zjonizowana, posiadające wyjątkowe właściwości, które mogą znacznie poprawić procesy życiowe naszego organizmu.
PIĘĆ ZALET WODY ALKALICZNEJ
1. Przeciwutleniacz naturalny
Ujemny ORP (-150 250 mV) - oznacza, że w wodzie alkalicznej są wolne elektrony, tj. elektrony, które mogą być przekazane. Ta właściwość jest szczególnie skuteczna przy neutralizacji szkodliwych skutków wpływu wolnych rodników.
Wiadomo, że wolne rodniki to cząsteczki, którym brakuje elektronu. Są to nadtlenki, cząsteczki tlenu bez jednego elektronu itd. W organizmie powstają one naturalnie, w procesie reakcji metabolicznych. Odpowiednia ilość wolnych rodników w organizmie jest niezbędna. Chronią one organizm od bakterii, wirusów, niszczą komórki zwyrodniałe. Problemy rozpoczynają się wtedy, kiedy powstaje nadmiar wolnych rodników, które w celu uzyskania brakujących elektronów, nieustannie atakują zdrowe komórki organizmu, a tym samym naruszają normalną ich działalność oraz powodują różne choroby. Mogą rozpocząć się niekontrolowane reakcje chemiczne, które stymulują rozwój nowotworów i innych chorób.
Pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje dodatkową ilość wolnych elektronów, które są absorbowane przez wolne rodniki. Ze względu na właściwości antyoksydacyjne wody alkalicznej są chronione zdrowe komórki, jest wzmacniany system odpornościowy organizmu.
2. Alkalizuje organizm
ALKALICZNE WARTOŚCI pH = 8,5 - 9,5 są najbardziej odpowiednie dla środowiska wewnętrznego organizmu. Płyny wewnętrzne, z wyjątkiem kwasu żołądkowego, a także narządy są lekko alkaliczne. Najbardziej alkalicznymi są narządy i krew noworodków (pH krwi= 7,45). Niestety, w procesie wzrostu i rozwoju organizmu, on staje się bardziej kwaśny. Alkaliczność krwi zmniejsza się, skupienia pozostałości kwasowych i związane z tym ryzyko chorób, rośnie, a niezbędne do zmniejszenia kwasowości minerały alkaliczne organizm może otrzymać tylko razem z odpowiednią żywnością i napojami.
W wodzie alkalicznej, jak mówi sama jej nazwa, oprócz jonów hydroksylowych znajdują się także, wymagane do neutralizacji pozostałości kwasowych, jony metali alkalicznych (wapnia, magnezu, potasu, sodu). Są one niezbędne w dość sporych ilościach dla prawidłowego funkcjonowania większości narządów. W wodzie alkalicznej brak kwasotwórczych resztek soli (chloru, siarki, fosforu, itd.). Pozostają one w wodzie kwasowej. Dlatego, codziennie pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje wystarczającą ilości minerałów alkalicznych, utrzymywane jest alkaliczne środowisko organizmu, zmniejsza się zakwaszenie organizmu, a tym samym wzmacnia się odporność organizmu na choroby.
3. Bezpośrednie absorbowanie
MNIEJSZE FORMACJE MOLEKULARNE. Cząsteczki wody alkalicznej są połączone w znacznie mniejsze formacje (5-6 cząsteczek) niż zwykłej wody pitnej (10-13 cząsteczek). Dlatego, woda alkaliczna od razu przechodzi przez błony komórkowe i jest bezpośrednio angażowana w procesy metaboliczne (organizm nie potrzebuje dodatkowej energii na jej przetwarzanie!). Woda z takimi właściwościami znacznie lepiej nawadnia tkanki, rozpuszcza i usuwa najtrudniej osiągalne toksyny. Woda alkaliczna bardzo skutecznie neutralizuje i rozpuszcza skupione pozostałości kwasowe, które potem są łatwo usuwane przez nerki.
4. Bardziej ciekła
MNIEJSZE NAPIĘCIE POWIERZCHNIOWE. Napięcie powierzchniowe wody alkalicznej jest prawie dwa razy niższe niż wody wodociągowej. Oznacza to, że alkaliczna woda jest bardziej ciekła, „mokra”. Pamiętając to, że krew - to 90 % wody, łatwo zrozumieć, że gdy dostarczamy wystarczającą ilość wody alkalicznej, krew staje się bardziej ciekłą. Jest to bardzo ważne, ponieważ gdy organizm kwaśnieje, krew zagęszcza się, zakłóca się krążenie, zwiększa się zagrożenie powstania skrzepów krwi. Gdy pijemy wodę alkaliczną, krew staje się bardziej ciekłą w sposób naturalny.
5. Więcej tlenu
ZWIĘKSZONA ZAWARTOŚĆ TLENU. W wodzie alkalicznej dominują ujemne jony OH Dlatego, pijąc wodę alkaliczną organizm otrzymuje proporcjonalnie dodatkową dawkę tlenu. A gdzie tlen, tam i życie, energia. Proces przemiany materii w dużym stopniu zależy od rodzaju środowiska, w którym odbywa się ten proces. W przypadku braku tlenu, węglowodany rozkładają się tylko częściowo, zaczyna się proces fermentacji. To jest bardzo ważne, bo wiemy, że rak rozwija się w warunkach, w których proces przemiany materii odbywają się w środowisku z niską zawartością tlenu.
W ciągu ostatnich 30 lat świat fascynują wskaźniki zdrowia populacji Japonii, Korei Południowej. W tych krajach są wprowadzane nowoczesne technologie poprawy jakości wody i jej wskaźników biologicznych. W Japonii prawie co piąta rodzina używa wodę alkaliczną. Każdego roku ta ogromna grupa użytkowników wzrasta o jeszcze jeden milion. W Japonii i Korei Południowej istnieją szpitale, w których zamiast drogich leków i antybiotyków często używana jest jak woda alkaliczna, tak i woda kwasowa.
Warto zauważyć, że siłą napędową tej rewolucji zdrowia są nie firmy farmaceutyczne czy też instytucje medyczne, a sami ludzie, którzy wybierają, w jaki sposób najlepiej zadbać o swoje zdrowie.
„Od rozmów o zdrowiu nikt nie stal się zdrowszym. Zdrowie staje się realne, gdy w tym celu coś robimy” (łan Blair Hamilton)
Przegląd przygotował Telesforas Laucevićius
Właściwości wody srebrnej
- Woda srebrna zabija mikroorganizmy i bakterie. Małe dawki srebra (0,01 mg/l) mają pozytywny wpływ na organizm.
- Oddziaływanie wody srebrnej zależy od stężenia jonów srebra - im stężenie wyższe, tym mocniejsze i szybsze oddziaływanie.
- Własciwosci bakteriobójcze woda srebrna utrzymuje w ciagu kilku miesiecy.
- Do wytwarzania wody srebrnej najlepiej wykorzystywac wodę pitną. Zaleca sie stosowanie filtrowanej wody zródlanej lub na kilka godzin zostawionej wody z wodociagu. W przypadku użycia wody jonizowanej alkalicznej otrzymamy wodę alkaliczną-srebrną.
- Woda srebrna słabej koncentracji - to przejrzysta woda bez smaku i zapachu. Najlepiej ja przechowywac w ciemnych pojemnikach. Podczas gotowania wody srebrnej, pojawia sie osad srebra i woda traci swoje własciwosci.
- Jeżeli stale pijemy wode srebrna, steżenie nie powinno przekraczac 0, 01 mg/l (ONZ 48-1994). Steżenie takie uzyskiwane jest po właczeniu urzadzenia na 2 sekund.
Więcej informacji w książce „Woda jonizowana, czy można nie chorować”, autorzy Telesforas Laucevićius, i prof. Andrzej Wiąckowski.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Marka: Burbuliukas Jonizatory Wody
Wymienne membrany do jonizatorów.
na karafie Golden Alladin używane jest 23,8 karatowe złoto
Marka: Burbuliukas Jonizatory Wody
Jonizator wody Aquator Silver mini do wytwarzania wody jonizowanej (zasadowej i kwaśnej) oraz wody srebrnej tzw. srebro koloidalne z czasomierzem.
generator ozonu - ozonator, jonizator powietrza, żywności, wody.
Znawcy win polecają ten kieliszek szczególnie do degustacji.
na kubku Mythos jest Kolorowy kwiat życia
na kubku Golden Mythos używane jest 23,8 karatowe złoto
na karafie Golden Alladin używane jest 23,8 karatowe złoto
Aerozolowy oczyszczacz, nawilżacz, pochłaniacz pyłków i kurzu.